Upplev vårt utbud av

Aktiviteter

För bara dig, familjen eller företaget

På Ralph Lundstengården erbjuder vi aktiviteter för teambuilding och rekreation. Passar lika bra för företag, organisationer som privatpersoner. 

Vandringsled

Vandra i den omväxlande och väl markerade Hembergsleden genom vårt kulturlandskap på och kring Hemberget.

Leden följer till en början ett elljusspår och efter en kort bit tar ni er upp på Hemberget och rastplatsen. Hela leden är märkt med röda pilar så ni enkelt hittar rätt. Vandra med guide och lunchmatsäck eller gå på egen hand. Väl tillbaka på Ralph Lundstengården finns det möjlighet till ytterligare aktiviteter eller varför inte avsluta med en härlig middag!

Hembergsleden är ca 3-6 km lång (finns en kort och en lång sträcka).

Önskar ni kombinera er vandring med picknickkorg, logi och en trerättersmiddag har vi ett färdigt vandringspaket.
Läs mer om vandringspaketet här.

Bagarstuga

I gårdens vedeldade bakugn får ni tillsammans med gårdens kock baka bröd precis som “förr i tiden”. En mycket uppskattad aktivitet och självklart får ni ta med er det goda brödet hem!

Grillkåtan

I den mysiga grillkåtan på gården kokar vi kaffe på gammalt vis. Vi hjälps åt att mala kaffebönorna i kaffekvarnen och njuter sedan av en äkta kopp kokkaffe med kaffeost. Grillkåtan kan nyttjas hela året runt, sommar som vinter.

Önskar ni njuta av en bit mat går det bra att boka grillkåtan tillsammans med en värmande gryta på renkött (alt älgkött) och hembakt Gahkku. 

Max 12-14 personer

Tipsrunda

I den här aktiviteten delas ni in i lag. Här gäller det att söka rätt på luffarmärken som en gång i tiden ristats in av kringströvande folk, lista ut vad de gamla föremålen har använts till, testa era kunskaper bland trädgårdsväxterna, göra ett besök i “fågelholken” och slutligen såga ett eget drinkunderlägg till middagen. Priser utlovas till bästa lag!

Aktivitetspaket

Boka vårt färdiga aktivitetspaket för grupper. Ni får under en stund på gården turas om att prova på olika stationer. 

Lär känna Ralph Lundsten

Vallpojken som blev elektronmusikens mästare. Kristina Holmberg är mycket omtyckt för sina berättaregenskaper och kunskap kring Ralph Lundsten och gårdens historia.

En fängslande berättelse om den berömda kompositören Ralph Lundsten, gården och dess folk.

Kontakt

Kontakta oss för mer information och bokning av aktiviteterna,
eller om du är arrangör och vill erbjuda en aktivitet i samarbete med oss!

E-post linda@ralph-lundstengarden.com