Aktiviteter

På Ralph Lundstengården erbjuder vi aktiviteter för teambuilding och rekreation.
Passar lika bra för företag, organisationer som privatpersoner.

AKTIVITETER

VANDRINGSLED

Vandra i den omväxlande och väl markerade leden genom vårt kulturlandskap på och kring Hemberget. Vandra med guide och lunchmatsäck eller gå på egen hand.  Väl tillbaka på Ralph Lundstengården finns det möjlighet till ytterligare aktiviteter eller varför inte avsluta med en härlig middag!

BAKA BRÖD

I gårdens vedeldade bakugn får ni tillsammans baka bröd precis som ”förr i tiden”. En mycket uppskattad aktivitet.

KAFFE I KÅTAN

I den mysiga träkåtan kokar vi kaffe på gammalt vis.
Vi hjälps åt att mala kaffebönorna i kaffekvarnen och njuter sedan av en äkta kopp kokkaffe med kaffeost. Under tiden berättar Mor Stina eller Vassnäsgubben spännande berättelser om både folk och fä.
Max antal 12-14 personer.

UTMANINGEN
– gruppaktivitet med mycket skratt!

”Utmaningen” går ut på att så många utmaningar som möjligt skall ha genomförts på bestämd tid. Det lag som hunnit med flest utmaningar när tiden är slut har vunnit och får helt enkelt vara lite kaxigare resten av den dagen! Alla i laget är aktiva men det är en
lågintensiv aktivitet.

 

TIPSRUNDA 

I den här aktiviteten delas ni in i lag. Här gäller det att söka rätt på luffarmärken som en gång i tiden ristats in av kringströvande folk, lista ut vad de gamla föremålen har använts till, testa era kunskaper bland trädgårdsväxterna, göra ett besök i ”fågelholken” och slutligen såga ett eget drinkunderlägg till middagen. Priser utlovas till bästa lag!

 

LÄR KÄNNA RALPH LUNDSTEN

Vallpojken som blev elektronmusikens mästare. En fängslande berättelse om kompositören Ralph Lundsten, gården och dess folk.

 

ELEKTRONSKYTTEBANA

Utmana dina vänner i vår avancerade men helt ofarliga elektronskyttebana, en uppskattad aktivitet där du skjuter prick mot en elektronisk tavla.